My Activity



Thai Golden Brown Spare Ribs 


ซี่โครงหมูทอดกระเทียมพริกไทย






Ingredients ส่วนผสม

1] 4 1/2 lbs. Spare ribs  ซี่โครงหมู  2 กิโลกรัม

2] 3 tbsp. Minced garlic กระเทียมสับ 3 ช้อนโต๊ะ

3] 2 tbsp. Fish sauce  น้ำปลา  2  ช้อนโต๊ะ

4] 1/2 tsp. Garlic powder  ผงกระเทียม ½ ช้อนชา

5] 1 1/2 tsp. Sugar  น้ำตาล 1 ½ ช้อนชา

6] 1 tsp. Black pepper  พริกไทยดำ 1 ช้อนชา

7] 1 tbsp. Rice wine or cooking wine  ไวน์ข้าวหรือการปรุงอาหารไวน์ 1 ช้อนโต๊ะ

8] 2 oz. Chopped Chines parsley  ผักชีฝรั่งสับ ออนซ์

9] 2 1/2 cups cooking oil  น้ำมันปรุงอาหาร 2  ½  ถ้วย

10] 2 tbsp. Golden Mountain or Maggi Soya Sauce   ภูเขาทองหรือซอสถั่วเหลือง 2 ช้อนโต๊ะ


Procedure  ขั้นตอน

1] Separate ribs and cut 4" lengths.
นำซี่โครงหมูมาตัดความยาว 4 นิ้ว

2] Place minced garlic, fish sauce powder, msg, Golden Mountain Sauce, sugar, black pepper, wine and Chinese parsley in mixing bowl. Add ribs and stir until thoroughly mixed. Let ribs marinate in sauce for 30 minutes.
นำที่กระเทียมสับ, ผงน้ำปลาผงชูรส, ซอสภูเขาทอง, น้ำตาล, พริกไทยดำ, ไวน์และผักชีฝรั่งจีนใส่ในชามผสม ใส่ซี่โครงและคลุกจนผสม ให้ซี่โครงหมักในซอสเป็นเวลา 30 นาที



3] Preheat wok over high heat. Add oil and wait until hot. Remove ribs from bowl and carefully place in wok. Fry for 2 minutes at high heat. Lower to medium heat and fry until golden brown.
ตั่งกระทะที่ความร้อนสูง เพิ่มน้ำมันและรอจนร้อน ยกซี่โครงจากชามและวางในกระทะอย่างระมัดระวัง ทอดเป็นเวลา 2 นาทีที่ความร้อนสูง ลดความร้อนขนาดกลางและทอดจนเป็นสีเหลืองทอง

3] Preheat wok over high heat. Add oil and wait until hot. Remove ribs from bowl and carefully place in wok. Fry for 2 minutes at high heat. Lower to medium heat and fry until golden brown.
ตั่งกระทะที่ความร้อนสูง เพิ่มน้ำมันและรอจนร้อน ยกซี่โครงจากชามและวางในกระทะอย่างระมัดระวัง ทอดเป็นเวลา 2 นาทีที่ความร้อนสูง ลดความร้อนขนาดกลางและทอดจนเป็นสีเหลืองทอง

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น